Candy Crush, hét voorbeeld voor creatieve communicatiemakers

candy crushDe game-markt lijkt op de markt voor drukwerk en digitale media, de concurrentie is moordend, spelletjes zijn net als informatie via het web gratis verkrijgbaar, waardoor prijzen onder druk staan. Toch zijn er games-makers zoals het Angry Birds imperium en vorig jaar Kings.com met Candy Crush die meer dan succesvol zijn. Wat is dan het geheim van bijvoorbeeld Candy Crush, wat toch een simpel idee is dat al door velen uitgemolken is? Dat is zeker het schitterende design, maar ook de gebruikersvriendelijk interface en zeker het inzetten van social media waarmee effectief marketing wordt bedreven door King.com en waar spelers hun resultaten kunnen delen met anderen. Daar kun je als creatieve communicatiemaker van leren. En als je dan ook nog een beetje het geluk hebt om op het juiste moment met het juiste product te komen dan is kun je net als King.com en Angry Birds je marktwaarde tot astronomische hoogte opkrikken.

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK