Britten kijken naar 4-daagse werkweek

Volgende week dinsdag gaat de Britse regering in debat om de mogelijkheden te bespreken van een
4-daagse werkweek. ‘Arbeidsminister’ Peter Dowd overweegt een landelijke invoering van een werkweek van 32 uur, komend vanaf 48 uur.

Dat schrijft Printweek op haar website en ging op zoek naar meningen binnen de printmedia branche. Volgens Dowd hebben mensen in het Verenigd Koninkrijk de langste werkweek van heel Europa. Daarnaast is fulltime werk de norm, vaak zelfs verdeeld over 6 dagen.

De Britten denken dat verdere automatisering en robotisering bij het proces kunnen helpen.

Belmont 4 Days Workweek
Belmont Packaging is tevreden over 4-daagse werkweek

Er wordt al langer over de 4-daagse werkweek gesproken, en sommige bedrijven hebben deze stap al vanaf afgelopen jaar gezet. Een goed voorbeeld is volgens Printweek het bedrijf Belmont Packaging. Belmont voerde de verandering door om zijn werknemers een beter evenwicht tussen werk en privéleven te bieden en hun welzijn te verbeteren. “Klanten zijn zeer positief over de overgang naar een vierdaagse werkweek en hebben zich gemakkelijk aangepast aan onze nieuwe werkpatronen,” zegt Stacey Galloway, leider van het Belmont-verkoopteam.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK