Bol lanceert vijfde editie van Het Grote Speelgoedboek

Deze week valt Het Grote Speelgoedboek weer op de deurmat bij gezinnen in heel Nederland. De afgelopen jaren heeft de catalogus zich steeds verder ontwikkeld tot een boek vol innovatie en interactiviteit.

In 2019 werd de interactieve toon gezet door in het papieren boek geen prijzen, maar QR-codes te gebruiken. Het jaar daarna deed de Grote Speelgoedboek App, als verlengstuk van het speelgoedboek, zijn intrede. De AR-functionaliteit in de app brengt het speelgoed tot leven en laat kinderen details over het speelgoed, 3D-beelden en filmpjes zien. In de jaren daarna kreeg de app steeds meer functies en is de AR-functionaliteit verder uitgebreid. Nieuw dit jaar zijn het Hulpsint Platform, waar Bol de ‘hulp-Sinterklazen’/ouders helpt met verlanglijstjes, en de functie Berichten van Sinterklaas, waar ouders ‘persoonlijke berichten van Sinterklaas’ laten sturen aan hun kinderen.

Speelgoedboek Bol

Met dank aan het uitgebreide speelgoedassortiment van Bol, zijn trends goed te zien en te voorspellen. Zo blijkt onder meer dat Ken dit jaar eindelijk uit de schaduw van Barbie stapt. Ouders vallen vaker voor speelgoed dat nostalgische gevoelens opwekt, maar dan wel in een modern jasje. TikTok krijgt steeds meer invloed op speelgoedhypes en er is een verdere groei van speelgoed voor volwassen: de kidult trend.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

1 reactie

  1. Henk Gianotten op 12/10/2023 om 16:29

    Goed om te lezen dat er ook weer flink wordt ingezet op drukwerk. Weten jullie welke offsetrotatiedrukker dit heeft geproduceerd? In het colofon meldt men dat de locaties van het papier maken en die van het bedrukken dicht bij elkaar liggen. Dat zou de duurzaamheid verbeteren. Beide locaties in Scandinavië of beide locaties in Duitsland? Ik ben benieuwd waar dit drukwerk vandaan komt.Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK