Boekenverkoop Vlaanderen in de plus

BB150820BoekenNa jaren van daling is ook de Vlaamse boekenverkoop in 2015 iets opgekrabbeld. Er zijn bij onze gelijktalige Zuiderburen vorig jaar 15,2 miljoen (goed voor 196 miljoen euro aan omzet) gedrukte boeken verkocht. Dat is 0,2 % meer dan in 2014. Dat blijkt uit cijfers van Boek.be en Gfk. Vooral strips deden het goed, met een verkochte oplage van 3 miljoen exemplaren (+14%). Ook aanverwante producten zoals kalenders en stickerboeken zijn goed verkocht (+18%).
De online omzet in boeken steeg in 2015 met 19% (28,2 miljoen euro) naar ruim 1,7 miljoen boeken (+16%). Het marktaandeel online steeg van 12,2 naar 14,4%.
In Nederland steeg de boekenverkoop overigens het meest van de Europese landen. In ons land is voor 2015 een omzetgroei van 3,7% gemeten.
Bron: Boekblad

Lees ook:

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK