Boekenverkoop in de lift

BB150820BoekenHet gaat weer beter met de verkoop van papieren boeken. De eerste helft van dit jaar zijn ruim een half miljoen boeken méér verkocht dan vorig jaar. Dat zijn de eerste positieve cijfers sinds 2009, meldt Dagblad de Limburger. De boekverkoop steeg de eerste helft van 2015 met 3 procent. Er werd in Nederland in die periode 213 miljoen euro uitgegeven aan papieren boeken, blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK. 

De positieve cijfers zijn voornamelijk te danken aan een aantal bestsellers, denkt de CPNB. Volgens woordvoerder Peter Rosendaal werden voor Vaderdag en Moederdag evenveel boeken verkocht als rond de feestdagen vorig jaar, en noemt bestseller Kieft van Michel van Egmond als voorbeeld van een vaderdagtopper. 

Het bestverkochte boek in de eerste helft van dit jaar was Dit kan niet waar zijn, van journalist Joris Luyendijk. Ook Gouden jaren van Annegreet van Bergen zorgde voor hoge omzetcijfers. De verkoopcijfers van non-fictie groeiden mede door deze twee titels met 14%. 

Wat betreft de verkoop van digitale boeken: daarvan werden de eerste helft van dit jaar maar liefst 885.000 exemplaren verkocht, wat neerkomt op een stijging van 20%. Fictie heeft daarbij de voorkeur: acht van de tien verkochte e-boeken valt in die categorie. Andere genres lijken lezers toch liever als papieren boek te kopen. In totaal worden nog altijd veertien keer meer papieren dan digitale boeken verkocht.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK