Rabobank: boekenverkopen dalen in 2016

De boekenbraBoeknche krijgt in 2016 te maken met een volumedaling van tussen de 3 en 5% vergeleken met dit jaar. En de komende jaren zal het volume structureel met ruim 3% op jaarbasis blijven dalen. Dat is althans de voorspelling die de Rabobank doet in de meeste recente Rabobank Cijfers & Trends. Volgens dit rapport zal de omzet in de boekenbranche zelfs met meer dan 5% dalen. Oorzaak: prijsdruk en opkomst van alternatieve (lees: digitale) producten.
Volgens hetzelfde rapport stijgt de verkoop van e-books fors. Nu al is 6% van alle verkochte boeken een e-book. Van alle online verkochte boeken is zelfs 28% een e-book. De Rabobank verwacht dat het e-book de komende jaren verder zal groeien.
Bron: Rabobank

Uit cijfers van marktonderzoeklsbureau GfK eerder dit jaar bleek dat de boekenverkoop in 2015 juist weer aan het opleven was.

Lees ook:


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

1 reactie

  1. Peter Luit op 13/11/2015 om 18:04


Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK