Boekenverkoop redelijk constant

Het Centraal Boekhuis publiceert de e-bookbarometer en boekenbarometer over het laatste kwartaal van 2017. De cijfers laten een lichte krimp zien van de afzet van het fysieke boek ten opzichte van 2016 en een stijging van de e-bookverkoop ten opzichte van 2017 (5,8%). De omzet van e-book abonnementen stijgt sterk. Er verschenen in totaal 27.270 nieuwe titels in 2017, tegen 25.899 in 2016.

Boekenbarometer Q4 2017
Het aandeel e-commerceverkopen op het totaal van fysieke boeken, is met 20,3% iets hoger dan vorig kwartaal en 3,7% hoger dan een jaar geleden. De totale afzet van het fysieke boek is in vergelijking met een jaar geleden -2,5%. De boekenbarometer geeft daarnaast onder andere inzicht in de trends in prijzen, print on demand en het aantal nieuwe titels per jaar.

Download hier de boekenbarometer

(Bron: INCT)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK