Boek over lettergieten rond 1900

De Stichting Lettergieten presenteert op 28 november bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam een boek over de techniek van het lettergieten rond 1900. Het boek verschijnt ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van de stichting.

Het manuscript werd in 1908 als intern bedrijfsdocument door P.J.W. Oly aan de directie van Lettergieterij Amsterdam aangeboden en berust nu in het Bedrijfsarchief-Tetterode bij de Bijzondere Collecties. Oly was in 1900 in dienst getreden van Lettergieterij Amsterdam en klom er op tot directeur. Het nu geproduceerde boek bevat een facsimile van het manuscript met een transcriptie van de belangrijkste onderdelen, en een korte inleiding in boekdruk gedrukt door de Stichting Lettergieten.

De prijs van het boek is € 50. Het kan worden besteld op de site van de Stichting Lettergieten: www.lettergieten.nl

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK