Bij Papierfabriek Doetinchem is de energietransitie in volle gang

In De Volkskrant vandaag aandacht voor de energietransitie bij Papierfabriek Doetinchem met o.a. aandacht voor ‘De Industriële Waterbehandelingsinstallatie’ van Waterstromen B.V. in Etten.

Papierfabriek Doetinchem produceert jaarlijks 70 duizend ton papier uit pulp. In het artikel van De Volkskrant zegt operationeel directeur Bart Broens dat zelfs bij het vol leggen van alle daken van de papierfabriek met zonnepanelen slechts 0,5% van de energiebehoefte zou worden ingevuld.

Ui het artikel: ‘Mede dankzij energiebesparende maatregelen en deze nieuwste innovatie heeft de fabriek de CO2-uitstoot inmiddels met 27 procent verlaagd. Voor 2030 moet de papierfabriek dus nog een vergelijkbare reductie zien te realiseren.’

Biogasinstallatie Papierfabriek Doetinchem Processchema Industriele Waterbehandelingsinstallatie Etten 1024x714 1

De Industriële Waterbehandelingsinstallatie van Waterstromen B.V. in Etten produceert biogas met het restwater van Papierfabriek Doetinchem BV. Broens: ‘Het is een heel complexe puzzel om zo’n fabriek als deze van fossiele brandstof af te krijgen, maar het moet kunnen.’

Lees het hele artikel bij De Volkskrant

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK