Beroemde drukkersstraat Chicago verliest laatste drukkerij

Wat Haarlem was voor de Nederlandse grafische industrie, was Chicago voor de Noord-Amerikaanse drukkerijwereld. Dat wil zeggen in de glorietijden, want ook de laatste drukkerij aan de beroemde Printer Row, de straat waar tal van grote drukkerijen waren gevestigd, stopt ermee. Waar sinds 1880 aan de Clark Street in Chicago een bruisende grafische industrie bloeide met bekende drukkerijen als RR Donnelley, was tot voor kort nog maar één drukkerij over. Dit was Palmer Printing, een offsetdrukkerij die in 1937 door de Duitse immigrant Everett Palmer is opgericht. Maar ook deze drukkerij sluit nu haar deuren, waarmee er een eind komt van de era van drukkersstad Chicago.

Bron: printcan

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK