Bepaalde groep DPG digitale abonnees voortaan online toegang tot alle DPG krantentitels

Met één login krijgen DPG media abonnees voortaan toegang tot alle online artikelen van de Volkskrant, Trouw, Het Parool, AD en de regiotitels Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, BN DeStem, PZC, Tubantia, de Gelderlander en de Stentor.

Kranten

De toegang is beschikbaar voor iedereen die een van de volgende abonnementsvormen heeft: Digitaal, Zaterdag + Digitaal of Compleet. Voor ‘Digitaal Basis’-lezers geldt het aanbod echter niet, dat is de groep lezers die alleen één digitaal abonnement heeft op één titel.

Bert Willemsen, directeur marketing van DPG Media heeft dat in die media laten weten: “Abonnees krijgen geen betaalmuur meer te zien en kunnen dus voortaan kiezen waar ze welk nieuws willen lezen. Hiermee geven we onze abonnementen meer waarde.” Volgens Willemsen willen consumenten het nieuws vanuit verschillende perspectieven tot zich krijgen.

Zal Mediahuis volgen met het koppelen van online abonnementen voor haar titels?

Wie meerdere digitale abonnementen heeft, zou er dus één op kunne zeggen. Willemsen denkt dat het aantal opzeggers wel mee zal vallen. Uit onderzoek naar het abonneebestand blijkt dat er relatief weinig ‘dubbellezers’ zijn. Bovendien blijft de toegang beperkt tot losse online artikelen. Het lezen van een complete digitale editie of een pdf-krant kan alleen bij de titel waar je abonnee op bent.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK