Blendle komt met digitale abonnementen

BlendleDigitale nieuwskiosk Blendle komt met een aanbod van digitale abonnementen. In het FD stelt Blende-oprichter Alexander Klöpping dat er nu ‘ingewikkelde’ handelingen nodig zijn om een digitaal abonnement van een krant of tijdschrift aan te schaffen. ‘Je moet zo ongeveer je bloedgroep invullen voordat je een proefabonnement kunt afsluiten.

Blendle komt nu naar eigen zeggen met een eenvoudig abonneemodel waarmee je binnen twee muisklikken een digitaal abonnement hebt. De abonnementen die zij eerst aanbieden, betreffen de abonnementen via De Persgroep-initiatief PAPER. PAPER-lezers hebben voortaan één account voor zowel PAPER als Blendle. Het doel is meer media toe te voegen.

In hetzelfde FB-artikel een interessante kritische noot van een lezer: “Dat is NIET waarop de klanten zitten te wachten, bij Spotify neem je toch geen abonnement op de Beatles, maar op alle muziek.”

Sinds de start in 2014 richtte Blendle zich op het aanbieden van betaalde artikelen. In 2015 breidde de digitale kiosk uit naar Duitsland. Binnen enkele weken volgt de VS. In Dagblad van het Noorden stelde Klöpping eerder deze maand: “Blendle werd uit idealisme opgericht.” Oftewel: met kwaliteitsjournalistiek moet geld kunnen worden verdiend.” Dat het bedrijf in Nederland op dit moment nog niet winstgevend is, is voor hem niet belangrijk. “We willen een wereldspeler worden. Daarvoor moet je personeel aannemen, business developers bijvoorbeeld. Dat kost veel geld.”

 

 

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK