Banenmarkt blijft dynamisch door technologische ontwikkelingen

Het is een open deur dat technologie in de afgelopen decennia de arbeidsmarkt ingrijpend heeft veranderd. Gemiddeld hebben die ontwikkelingen de maatschappij groei van de productiviteit gebracht, met daarbij een groei in de beloningen van bepaalde reeksen werknemers.

Cpb Publicatie

Het Centraal Plan Bureau (CPB) heeft het samenspel van technologie, de arbeidsmarkt en de rol van het beleid in kaart gebracht. De publicatie (PDF) gaat met name ook in op de betekenis van deze ontwikkelingen voor verschillende groepen op de arbeidsmarkt.

Rol overheid

De overheid speelt daarbij ook een rol, zij kan de samenwerking tussen mens en machine verder verbeteren. Dat begint al in het initieel onderwijs, via het stimuleren van sociale en technische vaardigheden, en loopt door tot leven lang ontwikkelen tijdens het werkzame leven. Ook heeft de overheid een rol bij het stimuleren van nieuwe technologie die leidt tot nieuwe banen en het voorkomen van excessieve automatisering.

Bron: CPB

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK