Axel Springer zegt AI in te gaan zetten voor ‘boulevardkrant’ Bild Zeitung

Handelsblatt (het Duitse FD) zegt dat Ai de taken moet gaan overnemen van ‘weg te sturen’ werknemers bij Bild Zeitung. Handelsblatt zegt dat het mogelijk gaat om een paar honderd mensen.

Bild Logo

Bild Zeitung is een krant met diverse regionale edities. Ook daarin wordt het mes gezet. Nu nog zijn er 18 edities, dat worden er 12. Het aantal redacties gaat van 12 naar 5.

Op termijn zou AI de opmaak van de volledige krant voor zijn rekening moeten nemen

Er wordt dus niet gesteld dat de redactionele inhoud met Ai gemaakt zou gaan worden. Met wat humor zou je kunnen stellen dat dat voor dit type krant helemaal niet zo erg zou zijn……

Ceo Mathias Döpfner zei al eerder dat hij van Axel Springer een uitsluitend digitaal bedrijf wil maken dat op de middellange termijn geen kranten meer zal drukken. De digitale omzet bij Bild haalt overigens nog geen 20%. Daar is dus nog een lange weg te gaan.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK