Apple werkt aan eigen GPT

Bloomberg liet deze week weten dat Apple aan een eigen ‘ChatGPT’ werkt. Door ingewijden wordt de ontwikkelingen ‘AppleGPT’ genoemd. Er is geen release datum genoemd voor de software.

Apple Chatgpt

De basis komt min of meer overeen met de werking van ChatGPT en Bard. Op basis van een taalmodel, welke door ‘ervaring’ wordt getraind kunnen teksten worden gegenereerd. Bloomberg zegt dat Apple met een aantal teams aan het project werkt. John Giannandrea die eerder bij Google bij AI projecten betrokken was, zou de leiding hebben.

Ondanks het feit dat het erop lijkt dat Apple als laatste aansluit in de race binnen AI, is dat in werkelijkheid niet het geval. Topman Jim Cook liet weten dat in verschillende producten, waaronder de spraaktechnologie Siri als volop AI wordt toegepast.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK