Afvallen met bonen blijkt slimme buitenreclame

BBBF‘Big Bang Beans, Burns Fat’. Als je deze kreet de afgelopen week niet hebt gelezen, heb je onder een steen geleefd. Opeens waren er overal posters van Big Bang Beans te zien in Nederland. De vrolijke posters hingen in meer dan 50 steden en dorpen. De nieuwsgierigheid van Nederlanders werd gewerkt: in de media en thuis werd er veelvuldig gevraagd naar de afzender van deze campagne. Het enige waar deze nieuwsgierigen mee uit de voeten konden was een referentie naar de naam en een e-mailadres. Een nieuwe organisatie die een revolutionaire manier met bonen promoot voor afvallen? Niets van dat alles. Even zo revolutionair, maar vanuit een compleet andere hoek, blijkt de boodschapper JCDecaux te zijn, het bedrijf voor buitenreclame. Zij maakten deze fictieve campagne om de effectiviteit van hun bereik te meten. En dat effect was groot. JCDecaux meldt dat er op de zesde campagnedag onder meer al meer dan 22.000 zoekopdrachten via Google waren geweest, het doorklikpercentage 30 procent was en de website meer dan 10.000 unieke rechtstreekse bezoekers had. De campagne liep van 18 tot 25 februari.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK