Afbreekbare waterdichte papiercoating

Japanse onderzoekers hebben voor het eerst een waterdichte en biologisch afbreekbare coating voor papier ontwikkeld. Daarmee moet papier verschillende soorten plastics kunnen vervangen.

Afbreekbare Coating

Plastic verpakkingen zijn lastig te recycleren en belanden vaak in de natuur. Om plasticvervuiling tegen te gaan, kijken wetenschappers al langer naar manieren om andere, duurzamere materialen in te zetten. Onderzoekers van de Universiteit van Tokio hebben nu een manier gevonden om papier een aantal van de nuttige eigenschappen van plastic mee te geven, en zo de hoeveelheid vervuilende plastics terug te dringen.
Hun ontdekking, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Industrial & Engineering Chemistry Research, draait om een laagje dat op papier wordt aangebracht. Dit maakt het papier niet alleen waterdicht, maar laat het ook zijn flexibiliteit behouden. Bovendien is het biologisch afbreekbaar, en dus niet schadelijk voor het milieu.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK