ADC Nederland nam Wihabo binnen week over

Binnen een week kwamen ADC Nederland, de curator en Wihabo uit Gessen een doorstart overeen. Wihabo gaat verder onder de naam ADC Wihabo.

Adc Wihabo
Op de foto: Ruud Bosch spreekt personeel toe over de doorstart. V.l.n.r.: Operationeel Directeur Edwin Junggeburth (ADC Nederland) Algemeen Directeur Gert-Jan van Roosmalen (ADC Nederland), Ruud Bosch (ADC Wihabo) en Joris Bosch (ADC Wihabo). . 

Op 23 mei ging het bedrijf met ca. 100 werknemers failliet, corona zou het begin zijn geweest van een reeks gebeurtenissen met uiteindelijke onvoldoende resultaten om op eigen kracht verder te kunnen gaan. De energieke directie met heel veel ambities op met name het gebied van social media marketing hoopte al meteen op een doorstart.

Volgende week een uitgebreid interview bij printmedianieuws

Persbericht

Adc Nederland Logo

Het personeel werd donderdagochtend tijdens een personeelsbijeenkomst ingelicht over de overname. Gert-Jan van Roosmalen, directeur van ADC Nederland: “Wij zien en voelen dat Wihabo een familiebedrijf is en dat past precies bij ons. Wij snappen het Brabantse! We zijn erg warm ontvangen door Wihabo.”

De meer dan 100 werknemers zijn nog in afwachting hoe de nabije toekomst eruit gaat zien. Gert-Jan van Roosmalen blikt vooruit. “Het is onze intentie om zoveel mogelijk werknemers mee te nemen. Hoe dit precies vorm gaat krijgen, zal de komende twee weken duidelijk worden.”

Ruud Bosch, commercieel directeur van – nu ADC Wihabo – is opgelucht: “We hadden niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Vorige week zaten we nog in rouw, nu kunnen we weer naar de toekomst kijken.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK