Acht geïnteresseerden bekijken Crown Van Gelder

Afgelopen week was het ongewoon druk bij Crown Van Gelder. Niet met de productie, want de papiermachines staan stil. Er werden acht bezoeken afgelegd door geïnteresseerde bedrijven uit Nederland, de rest van Europa, India en zelfs de Verenigde Staten.

• #UPDATE wo 8 feb 2023 – 20:30 uur: Volgens lokale media is er één overname kandidaat overgebleven, waarmee nu verder wordt gesproken over een mogelijke doorstart. De IJmuider Courant spreekt van een ‘zeer serieuze overnamekandidaat’

Meerdere partijen hebben een bod gedaan, gisteren was er overleg met de ondernemingsraad. De curatoren Rocco Mulder van het Haarlemse advocatenbureau Pot en Jonker en curator Alfons Dunselman van Schenkeveld Advocaten uit Alkmaar gaan nu aan de slag om de biedingen te bestuderen. Zij zeggen dat het belang van het behoud van werkgelegenheid hoog op de prioriteitenlijst staat.

Personeel staat klaar om productie weer op starten

De IJmuider Courant besteedde afgelopen zaterdag veel aandacht aan de historie van Crown Van Gelder

Oud werknemer Wiebe Wassenaar (70) zei in de IJmuider Courant van afgelopen zaterdag dat hij zich wel zorgen maakt of iedereen van de ruim 200 werknemers wel zou kunnen terugkeren bij het bedrijf. Hij is met name bang dat diverse werknemers al voortijdig zullen vertrekken naar andere bedrijven: “Ergens wel logisch. Jongeren met een eigen huis en een hoge hypotheek willen snel weer aan het werk. En er is veel vraag naar personeel, vooral technici. Dus mag er wat mij betreft haast worden gemaakt met de overname. Dat is voor de overige bedrijvigheid in de regio ook goed. Denk bij voorbeeld maar aan het vrachtwagenbedrijf dat het papier vervoert of de onderneming die grondstoffen uit de zeeschepen overslaat. Zo’n faillissement van een belangrijk bedrijf kan grote gevolgen hebben voor de werkgelegenheid in het algemeen.”

Toch staat de meerderheid klaar om de machines en vervolgens de productie weer te gaan opstarten. Verreweg de meeste werknemers wonen in de regio rondom de gemeente Velsen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK