Drupa report: data wordt core business

Drupa Global Trends kleinHet 2e Drupa Global Insights Report is uit met interessante cijfers over de grafimedia. Enkele cijfers: wereldwijd neemt de vraag naar drukwerk af. Dat komt slechts gedeeltelijk door matige economische groei, maar vooral door de snelle groei van digitale communicatie. Afgelopen jaar had 42% van de wereldbevolking toegang tot internet, ruim de helft (51%) heeft een mobiele telefoon en 29% is actief op social media. Printadvertenties zijn in de laatste 5 jaar jaarlijks met 6% gedaald. De consument besteedt jaarlijks 1,5% minder aan drukwerk.

Multimediale communicatie

Drukwerk kan een belangrijke rol spelen in de multimediale communicatie, maar alleen als daarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwe technologische mogelijkheden, zo stelt het rapport. Nieuwe, digitale technologieën veranderen de manier waarop drukwerk kan en moet voorzien in de communicatiebehoefte van consumenten.

Data

Conventioneel drukken zal nog jaren blijven bestaan, maar de echte groei zit in digitaal (toner en inkjet) drukken. Dat betekent dat drukkers zich, naast drukken, ook bezig moeten houden met dataverwerking via intelligente, geautomatiseerde systemen. Dataverwerking is core business voor drukkers geworden, zo stelt het Drupa-rapport.

Bron: Drupa

Blokboek zal meer conclusies en bevindingen uit het 2e Drupa Global Insights Report in de komende weken publiceren. Aan het onderzoek waarop de bevindingen zijn gebaseerd, deden wereldwijd 750 drukkers mee.

 

Lees ook: Drupa: impact van internet op drukwerk


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK