9 redenen om te ‘preflighten’

Preflight bestaat al vele jaren en heeft zijn waarde bewezen. Maar niet iedereen preflight. Sommige drukkers gaan nog steeds in productie na een handmatige controle, of erger nog, ze controleren de bestanden helemaal niet. VIGC specialist Carl van Rooij benadrukte het belang van preflighten in een aansprekende infographic van GWG.

Het aantal contentmakers dat bestanden niet controleert voordat ze naar een drukker worden gestuurd, is zelfs nog hoger. Preflighten van je bestanden kan je veel geld besparen, omdat veel fouten alleen kunnen worden opgespoord door preflight software. En die fouten zorgen achteraf voor problemen!

Downloaden

De poster die je kunt downloaden (registratie noodzakelijk) laat zien waarom je moet preflighten. Het somt negen van de meest voorkomende fouten op die worden gedetecteerd door GWG-compliant preflight toepassingen.

Controleer het bestand met een GWG-compatibele preflight toepassing van je keuze en met bijvoorbeeld een ‘sheetfed offset CMYK’-profiel (je kunt het downloaden van de GWG-website als het nog niet beschikbaar is in je preflighttoepassing).

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK