34.000 unieke omslagen Festival van Cannes

Met de programmabrochure van de 70e editie van het prestigieuze filmfestival van Cannes was iets bijzonders aan de hand. Alle 34.000 in offset gedrukte brochures zijn uniek. Grafisch ontwerper Philippe Savoir heeft samen met drukkerij Art&Caractère in Toulouse tijdens het drukken telkens handmatig aanpassingen gedaan, waardoor elke gedrukte brochure er net even anders uitziet. Zo is gewerkt met verlooprasters in verschillende richtingen en met verschillende drukplaten en zijn kleur in de inktbakken gemengd, waardoor een schakering van rood, oranje, roze tot violet is ontstaan.
Bron: grafisch-nieuws

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK