Verkiezing van het Belangrijkste Boek

J&JTijdens 2016 Jaar van het Boek vindt van 23 april t/m 22 september de Verkiezing van het Belangrijkste Boek plaats. Je kan stemmen op het boek dat jij het belangrijkst vindt. Omdat het je wereldbeeld heeft veranderd, je het las op een belangrijk moment in je leven of omdat je het gewoon heel erg mooi vindt.

Om kiezers op weg te helpen, hebben tien curatoren in totaal 100 belangrijke boeken op een rij gezet. Samen met experts van de Koninklijke Bibliotheek, Bijzondere Collecties van de UvA, de CPNB en het Letterkundig Museum hebben zij binnen tien verschillende categorieën ieder tien boeken geselecteerd. Dit zijn boeken die een maatschappelijke impact hebben gehad en een grote rol hebben gespeeld bij het vormen van onze cultuur en identiteit. Deze boeken vind je terug in de Inspiratie-Tip100. Dit zijn belangrijke boeken voor Nederland als geheel, maar ze kunnen net zo goed in jouw persoonlijke leven bepalend zijn geweest. Staat jouw belangrijkste boek niet in de lijst? Je kunt dit boek zelf toevoegen en erop stemmen. Je mag op zoveel boeken stemmen als je wilt, per boek kun je maar één stem uitbrengen.

Breng je stem uit op jouw favoriete boek of bekijk de Inspiratie-Tip100.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK