1e Pro•lezing GLU in 2017: Peter komt tot inkeer

Volgende week dinsdag 17 januari gaan dé Pro•lezingen van het Grafisch Lyceum Utrecht weer van start.
In navolging van de succesvolle lezingen van vorig jaar staan er ook dit jaar weer boeiende lezingen door inspirerende topprofessionals op het programma.

Peter Villevoye bijt het spits af met zijn lezing:

Peter komt tot inkeer

Zo mooi en duidelijk als grafische software voor print-media werkt, zo’n enorme bende zijn alle tools en services voor web- en app-design. Men bouwt een eigen CMS, knutselt aan een WordPress-template en jongleert met tientallen tools om een app van de grond te krijgen. Het kan allemaal makkelijk (maar met minder vrijheid) of moeilijk (met een heel team en voor veel geld).

De scheidslijn tussen designers en developers lijkt soms harder en dan weer zachter te worden. Ontwerp en uitvoering drijven uiteen, maar komen af en toe ook weer samen. Adobe maakt het ons ook niet makkelijker. InDesign verrast en stuntelt tegelijk met DPS, AEM, ePubs en Online Publishing; Muse maakt websites bedenken en bouwen simpeler, maar heeft duidelijke beperkingen. Dreamweaver zwalkt constant van designers naar developers. Edge Animate verdween en de ouwe Flash/Animate is geen pretje. Photoshop doet ook wat interface-design, maar is dat eigenlijk wel verstandig?

Als designer hobbel je op en neer, van het kastje naar de muur. Het kastje is het Adobe CC-abonnement op je computer, en de muur is dat bastion van techniek waar je niet doorheen, overheen of langs lijkt te komen. Wat is er toch zo anders aan web- en app-design? En heb je je al eens verdiept in narrow-casting, digital signing en kiosk-software? Mijn hemel, wat een bagger.

Peter beschrijft de historie, de belangen en de mogelijke koersen die je kan volgen.
Even géén ronkende demo of vrolijke presentatie. (Nou ja, eentje: het wonderbaarlijke Adobe XD…)

Je bent aanstaande dinsdag 17 januari om 15.30 uur van harte welkom in de collegezaal.
Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Download via deze link: prolezingen_minifolder_12_01_17 een PDF van het complete programma, zodat je geen van de lezingen hoeft te missen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK