Nouveau bedenkt opvallend communicatie-instrument voor Clarins

NouveauNouveau goot een bestaande pluspropositie speciaal voor Clarins in een nieuw jasje en kwam met een hersluitbaar sachet op de abonneebrief. Een premium positie om je product direct bij de lezer onder de aandacht te brengen.

Plusproposities (PPP’s) gebruiken niet alleen visuele stimuli in tijdschriften, maar prikkelen ook andere zintuigen, zoals proeven, voelen en ruiken. Met een hersluitbaar sachet kan de lezeres het product thuis eerst uitproberen. Nouveau combineerde voor Clarins deze propositie met de abonneebrief, die om exclusiviteit te behouden slechts enkele malen per jaar kan worden ingezet. Gevolg: twee zeer effectieve vormen van adverteren middels Plusproposities. De technische mogelijkheden waren een uitdaging, maar in overleg met de drukker en na enkele tests bleek het concept prima verwerkbaar. Het eindresultaat is een cadeautje op de abonneebrief van Nouveau.

Erik Hannema, Productmanager Plusproposities: “Met een Pluspropositie (PPP) hebben adverteerders een extra opvallend communicatie-instrument in handen. PPP’s zijn zeer geschikt voor het genereren van een hoge respons of het aanzetten tot trial en shoptraffic. Daarnaast zijn ze een sterke ondersteuning bij het creëren of verhogen van naams- of productbekendheid. Zo zijn bijvoorbeeld de sachets en scentstrips bewezen effectief en de uitgelezen mogelijkheid voor beautyadverteerders om hun product door de doelgroep te laten testen en ervaren. Print is het enige mediumtype waarbij dit op deze schaal mogelijk is.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK