Xerox slaat een brug

Xerox DRUPADe wereld veranderd en de manier waarop we communiceren is dramatisch anders geworden, stelt Xerox. We leven in een mobiele wereld. Dat is de realiteit. Dit heeft grote invloed op de printing industrie. Print is de brug tussen de fysieke wereld en de digitale wereld.
De documenten markt ziet Xerox als een markt van 50 miljard gedrukte pagina’s wereldwijd waar er maar 2 procent van digitaal geproduceerd worden.

Het Xerox thema van Drupa is: Let the work flow in hal 8b. Het bedrijf toont inspirerende producten voor diverse sectoren.

Technisch gezien ziet ook Xerox de meeste toekomst in inkjet. Ze introduceren een vellen inkjet pers onder de naam Brenva. De tweede aankondiging is een inkjet printer genaamd de Trivor 2400. Alle producten gebaseerd op het door Xerox overgenomen Impika platvorm.

Xerox Brenva HD Production Inkjet Press

 

Xerox Persbericht:

 

Volgens InfoTrends zal het productievolume van kleureninkjet in 2019 goed zijn voor 57 procent van het totale productievolume voor digitale kleurenpagina’s1. Om grafimediabedrijven te helpen profiteren van de groeiende vraag naar inkjetoplossingen introduceert Xerox twee nieuwe inkjetpersen: de Xerox BrenvaTM HD Production Inkjet Press en de Xerox TrivorTM 2400 Inkjet Press. Beide inkjetpersen worden geïntroduceerd tijdens drupa 2016. Dit evenement vindt plaats van 31 mei tot en met 10 juni in Düsseldorf.

De persen zijn de eerste producten in een innovatieve nieuwe reeks van inkjetoplossingen van Xerox. Brenva HD is bestemd voor de markt voor losse vellen en Trivor 2400, met de door Fiery® ondersteunde Xerox IJ Print Server, voor de markt voor doorlopende invoer. Met beide persen zijn grafimediabedrijven in staat om het groeitempo op te voeren en ondersteuning te bieden voor hoogwaardige toepassingen zoals direct marketing, transactiedrukwerk, boekpublicaties en catalogi.

Robert Stabler, senior vice president en general manager, Global Graphic Communications Business Group bij Xerox: “Onze focus ligt op het uitbreiden van ons inkjetaanbod, zodat grafische bedrijven meer keuzes en mogelijkheden hebben om hun bestaande digitale drukwerkactiviteiten stapsgewijs en geleidelijk verder uit te bouwen. Met de introductie van Brenva HD en Trivor 2400 maken we inkjettechnologie toegankelijker en beter betaalbaar.”

Een nieuwe plek verwerven in de inkjetmarkt voor losse vellen

Xerox richt zich met Brenva HD op het marktsegment tussen hoogwaardige tonergebaseerde machines en low-end inkjetpersen. InfoTrends noemt dit de “Zone of Disruption”. De nieuwe pers combineert de kostenefficiëntie van inkjet met de flexibiliteit van vellendruk en komt daarmee tegemoet aan de behoeften van grafimediabedrijven die actief zijn op de markt voor Direct Mail en transactionele toepassingen of het digitaal drukken van boeken transactionele druk en boeken. Brenva HD maakt gebruik van een groot aantal van de bewezen betrouwbare onderdelen van het papiertraject van de bekroonde Xerox iGen®. De pers beschikt over optimale automatisering- en stabilisatiefuncties die de productiviteit vergroten, zoals:

Een inline fotospectraalmeter voor hulp bij het automatisch kalibreren en profileren.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK