Woensdag 4e gratis GLU lezing: Violina Jeliazkova – beeldbewerker

violina-jeliazkova_2 voor siteViolina Jeliazkova vertelt woensdag in detail over High End Retouche en haar beroep van beeldbewerker. Na het afronden van de Kunstacademie te Antwerpen is Violina zich meer en meer op het digitaal beeldbewerken gaan specialiseren. De laatste 10 jaar werkt ze als zelfstandig beeldbewerker aan projecten voor fotografen en grote klanten en geeft ze daarnaast trainingen in Retouche en Creatieve beeldbewerking. Violina vertelt je over haar eigen werk en toont het proces van beeldbewerking van analyse tot eindresultaat. Aan de hand van voorbeelden ga je tijdens de lezing samen nadenken over de subjectiviteit van schoonheid en jouw rol in het maken van een beeld. Als beeldbewerker sta je voor keuzes, keuzes hebben consequenties. Violina’s persoonlijk doel is je aan te zetten zelf die keuzes te maken.

 

Verslag Lezing Onno van Geuns

Afgelopen week waren de verwachtingen hoog gespannen met betrekking tot de lezing van Onno van Geuns over het out-of-the-box denken en de illustratie gekoppeld aan het theater.

Schermafbeelding 2016-03-04 om 09.41.07

 

 

Onno begon zijn lezing met een overzicht in vogelvlucht door zijn werk en besloot deze reis met een leeg scherm. De metafoor van het lege scherm naar het lege vel papier. Hier begon de reis van de artiest, de performer met de aanwezigen. Iedereen begon met een leeg vel papier. Hetzelfde gevoel wanneer je voor het grote publiek het toneel op moet. Plankenkoorts dus. Onno maakte op een speelse en originele wijze duidelijk dat ‘performen’ een vak op zich is. Voor diegene die op het toneel staat en voor diegene die achter een leeg stuk papier of beeldscherm zit. Verassende insteek en een bijzonder lezing waar ook de domtoren nog aan te pas kwam…

En er komen nog meer lezingen, zet ze in je agenda met onderstaand schema!

violina-jeliazkova_2

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK