Winnaar FOTODOK Scholieren Award 2016 bekend

FOTODOK-Scholieren-award-2De vijftienjarige Nieke van Kuijk met haar serie Achter de geraniums, waarvoor zij het leven van haar grootouders fotografeerde, is de winnaar geworden van de Fotodok Scholieren wedstrijd 2016. De winnaar werd geselecteerd uit 400 fotodocumentaires.

De FOTODOK Scholieren Award is een jaarlijks terugkerende wedstrijd die het Utrechtse FOTODOK samen met het Grafisch Lyceum Utrecht (MBO) en X11 Media & Vormgeving (VMBO) organiseert. Twee maanden lang werkten 400 scholieren onder leiding van professionele fotografen en vakdocenten aan een fotodocumentaire.

Van Kuijk ging op onderzoek uit bij haar opa en oma die heel vaak zeggen dat ze zich vervelen. “Het tegendeel bewijst zij met deze serie waarin zij als fly-on-the wall het leven van haar grootouders weet te vangen. Kleur, compositie, opmaak en tekst vormen echt een mooi geheel bij deze scholier. Conclusie: Opa en oma zijn verre van rijp voor de geraniums”, aldus de organisatie.

Naast de hoofdprijs waren er ook nog andere winnaars. Studenten en docenten stemden voor de publieksprijzen. Deze werden gewonnen door Nikki Merkx van X11 en Justin Wijberg van het Grafisch Lyceum. De vakjury koos de winnaars van iedere school en daaruit dé winnaar van de FOTODOK Scholieren Award 2016. Dit jaar was de Grafisch Lyceum Utrecht winnaar Ezra Veenhof en de over all winnaar Nieke van Kuijk

Op zondag 3 april tijdens Culturele Zondag wordt de prijs uitgereikt aan Van Kuijk en wordt haar werk en dat van enkele andere geselecteerden tentoongesteld op het plein voor Het Utrechts Archief in het kader van de nieuwe tentoonstelling There is Something about My Family.

Bron: duic.nl

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK