Windows 11: zoek de verschillen met macOS

Windows 11 gaat steeds meer lijken op macOS. Dat is de conclusie van velen na het zien van talloze screenshots, die de afgelopen tijd zijn verschenen. Het nieuwe besturingssysteem is vanaf vandaag beschikbaar.

Bij macOS worden nieuwe versies altijd voorzien van minimaal 100 nieuwe features, maar de gemiddelde gebruikers ontdekt er doorgaans een handjevol, die voor de dagelijkse praktijk wel handig kunnen zijn. Bij Windows was dat niet anders, maar versie 11 zal in ieder geval qua look&feel even wennen zijn.

Windows 11 Screenshot

Tweakers zegt dat de ontwikkelaars zeker hebben gekeken naar de look&feel van macOS. Opvallend is dat nu ook de ‘applicatie balk’ standaard in het midden onderaan het scherm te activeren is. Verder zijn ook de vensters ‘opgeleukt’, waardoor je op een afstandje nauwelijks onderscheid meer kunt zien ten opzichte van macOS.

Niet meteen overal beschikbaar

Apple stelt een update wereldwijd altijd meteen beschikbaar. Microsoft is wat voorzichtiger. Het kan tot in 2022 duren, voordat de update op een daarvoor geschikte computer verschijnt. Natuurlijk is de versie handmatig te downloaden en te installeren. De eisen voor Windows 11 zijn wel at hoger dan Windows 10. Oudere Windows 10 omgevingen met wat ‘lichtere’ hardware kunnen wellicht niet ge-update worden.

Meer schermen

Een hinderlijke eigenaardigheid in Windows 10 is volgens Tweakers in Windows 11 opgelost. Bij het gebruik van meerdere schermen onthoudt Windows 11 de plek van alle applicaties en vensters, zodat na het (her)aansluiten van schermen alles weer op ‘zijn plek’ netjes terugkomt. Dat waren macOS gebruikers al jaren gewend.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK