Wifacts: Koen Pack in Amstelveen investeert als eerste verpakkingsbedrijf in een Oris Flex Pack proefsysteem

Wifac installeerde het eerste Oris Flex Pack kleurproefsysteem in Nederland bij Koen Pack B.V. te Amstelveen. Een voorspelbaar eindresultaat met een korte terugverdientijd zijn de ijzersterke troeven van dit systeem van CGS, speciaal ontworpen voor het maken van kleurproeven voor verpakkingen.
showroom_v4
Koen Pack is sinds de oprichting in 1996 uitgegroeid tot marktleider in verpakkingsmaterialen voor de bloemen- en plantenindustrie. Het bedrijf ontwikkelt in eigen studio innovatieve en originele verpakkingen. Naast een ruim standaard assortiment behoort ook maatwerk tot de mogelijkheden, waardoor bloemen- en plantenverpakkingen een persoonlijk tintje krijgen met eigen logo’s, foto’s of andere huisstijlelementen.

Voorspelbaar resultaat
Om aan de toenemende kwaliteitseisen van de markt te voldoen investeerde Koen Pack bij Wifac in het Oris Flex Pack systeem. Dit systeem maakt het mogelijk om razendsnel het ontwerp van een nieuwe verpakkingslijn om te zetten naar een verpakkings-mock-up die wat betreft look & feel en kleurweergave exact het eindresultaat toont. Dit zorgt voor een aanzienlijk kortere time-to-market doordat het ontwerp van de verpakking direct aan de opdrachtgever gepresenteerd kan worden. Gaat deze akkoord dan kan dezelfde proef dienen als referentie voor de drukkerij die de verpakking waar ook ter wereld produceert. Dit voorkomt misverstanden en scheelt dus kosten.

Combinatie van technieken
CGS combineerde bestaande technieken uit verschillende markten om tot een betaalbaar en hoogwaardig systeem voor het maken van proeven te komen.
Oris FlexpackIn het hart van het systeem staat de CGS colormanagement-software van Oris: de Color Tuner RIP-software. Als printer maakt het systeem gebruik van de VersaCaMM ecosolvent-printer van Roland. Met zijn grote kleurbereik en met een snijmes aan boord is dit een perfecte printer om proeven mee te maken. De machine is uit te rusten met metallic inkten. Ook spotkleuren zijn te simuleren. Leverbaar zijn naast CMYK, oranje, groen, zilver en wit.
SONY DSCKoen Pack maakte de afgelopen jaren een sterke groei door. Naast het succes in Nederland heeft het bedrijf ook internationaal een stevige voet aan de grond gekregen met vestigingen in Canada, China, Colombia, Duitsland, Kenia en de Verenigde Staten. Een deel van de productie vervaardigt Koen Pack in eigen fabrieken in Duitsland en het Verre Oosten.
Na de installatie in Amstelveen zal er een tweede installatie worden voorbereid voor de vestiging Koen Pack Miami in de Verenigde Staten. Daarnaast zal het Wifac Competence Center (WCC) de medewerkers van Koen Pack extra trainen om hen op de hoogte te brengen van de laatste stand van de techniek.

• Enveloprint maakt niet alleen enveloppen, maar ook heel veel ander trendy drukwerk. Klik op deze link voor aansprekende voorbeelden.

• Meer over Switch, de workflow software van Enfocus vind je op deze link, daar kan ook een gratis trial versie gedownload worden.

• Wifacts verschijnen ook in druk, wil je een exemplaar ontvangen stuur dan een mail naar karen.helling@wifac.nl

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK