WhiteMagic: Japans consortium ontwikkeld beeldscherm met “witter dan wit” papier-achtige weergave

Japan Display Inc., een samenwerking tussen de Japanse computer giganten Sony, Hitachi en Toshiba, heeft een beeldscherm ontwikkeld dat een van de problemen van digitale weergave, het niet kunnen weergeven van zuiver wit, oplost. Met de toepasselijke naam WhiteMagic zullen deze beeldschermen een van de argumenten voor het kiezen van papier als media wegnemen want ze zijn in staat om een natuurlijk wit te genereren. Dat is niet alleen belangrijk als achtergrond voor e-boeken, maar ook voor de weergave van wit als kleur in afbeeldingen. Het eerste scherm dat in productie komt heeft een 5″, 12,6 cm diagonaal, beeld en is met zijn 1080 x 1920 pixels ideaal voor het lezen van digitale content. Het is een transmissief beeldscherm, licht wordt met achtergrondverlichting geprojecteerd op de achterkant van het beeldschermglas, met een intentie van 840 cd/m2 en een contrast ratio van 1000:1, en dat zijn imponerende getallen. Het witter dan wit wordt bereikt door een witte pixel te gebruiken waarvan de intensiteit berekend wordt door elke afbeelding te analyseren. De makers claimen behalve de hoge beeldkwaliteit ook nog een besparing in elektriciteit wat voor batterij-hongeringe mobiele devices een extra pluspunt is.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK