Weekmail start met landelijke dienst voor lokaal nieuws

Eerder deze maand is Weekmail gestart met een nieuw landelijk platform van lokale nieuwsbrieven. Met dit platform wil Weekmail inwoners van alle 342 gemeenten in Nederland zo goed mogelijk informeren over wat er speelt in hun omgeving.

Weekmail
Weekmail biedt een online platform via e-mail

Hoewel veel mensen geïnteresseerd zijn in het lokale nieuws, blijkt het in de praktijk lastig om van alles op de hoogte te blijven. Wie het nieuws leest bij de lokale omroep of een lokale krant, mist berichten die in andere media staan. Volg je het nieuws via sociale media en je kijkt een dag niet, dan bepaalt het algoritme wat je wel en niet ziet. De kracht van Weekmail is dat lezers alles samengevoegd in hun mailbox krijgen en zo in één keer weten wat er speelt in hun buurt.

Het is niet de eerste keer dat lokaal nieuws (al dan niet in samenwerkingsvormen) zoekt naar een beter bereik.

Voor redacties en journalisten van lokale media biedt Weekmail een open data service, waarbij de door Weekmail verzamelde berichten van de voorgaande dag beschikbaar worden gesteld om zo lokale berichtgeving te bevorderen.

Lees alle details bij inct

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK