Volle bak bij VKGO Experience

BrinkOmegaVanPoecke kwam bijna stoelen tekort gisteren, tijdens de VKGO Experience in Houten. Maar liefst 46 VKGO-leden kwamen op het evenement af om antwoord te krijgen op hun vragen over onder meer de nieuwe Europese privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die zeker ook gevolgen heeft voor grafische bedrijven.
Remco de Klaver, van BrinkOmegaVanPoecke, maakte als gastheer van de gelegenheid gebruik om zijn grafische collega’s een hart onder de riem te steken, door te stellen dat ‘papier het wint van digitaal’ en dat fysieke direct mail weer groeit. ‘We gaan terug naar de deurmat’, sprak De Klaver die met creatieve dm-uitingen, zoals hun sterfolder, de aandacht van de consument weet te trekken en vast te houden, wat tot hogere respons leidt.

Privacywet AVG

De VKGO Experience staat erom bekend dat het nuttige met het aangename wordt verenigd. Naast netwerken en gezellig samenzijn kreeg dan ook het Dienstencentrum het podium om de grafische ondernemers voor te lichten over de Arbo RI&E en de Energie RI&E, die in 2020 ook verplicht wordt. Veel vragen en discussie riep ook de presentatie van het Dienstencentrum over de nieuwe Europese privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die per 25 mei a.s. ingaat. Deze AVG schrijft voor hoe bedrijven voortaan met persoonsgegevens moeten omgaan. Noodzakelijke kennis die ook grafische ondernemers moeten hebben, willen ze in de toekomst niet geconfronteerd worden met boetes.
Meer informatie over Arbo RI&E en AVG is te lezen in het VKGO-magazine Uitleg, dat in april verschijnt.

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK