Verbazing over nieuwe mogelijkheden met materialen

img_0874Veel bezoekers aan de geslaagde inspiratiebijeenkomst van CMBO en FESPA bij Avery Dennison op 8 december 2016, spraken hun verbazing uit over de vele nieuwe print en sign mogelijkheden die daar werden gepresenteerd.

Het was voor het eerst dat Fespa en CMBO samen een informatiemiddag organiseerden met een geslaagd thema: “nieuwe materialen en kansen”

Verven met folie
Sjaak Bolier van Avery nam de bezoekers mee in de wereld van het verven met folie. Avery is bekend als de grootste fabrikant van alles dat plakt. Het bedrijf heeft nu een methode ontwikkeld die schilderwerk kan vervangen. Kunststof en metalen gevels en kozijnen worden nu gewraped in plaats van geschilderd of gespoten. Met grote voordelen volgens Bolier; “Schilderen met folie is sneller, goedkoper en vergroot de levensduur van de kozijnen of panelen.” Een aantal signbedrijven doen het al en zien daar een belangrijke verruiming van hun markt in. Zeker als het gaat om een gebouw met snijfolie een nieuwe identiteit te geven.

Snijden en graveren
img_0877 Een bedrijf dat de weg van het graveren van machineplaatjes in de scheepsbouw naar het produceren van vele vormen van sign en buitenreclame heeft gevolgd, is Reijnders in Gorinchem. Salesmanager Berry Veltkamp van Reijnders nam de toehoorders mee in een wereld van lasersnijden, graveren, sublimeren en printen met aansprekende voorbeelden.

Voor Reijnders hebben we een PRstory gemaakt die hier te lezen is.

Inspireren
Dagvoorzitter Marco den Engelsman van Blokboek liet nieuwe ontwikkelingen en technieken zien aan de hand van op blokboek.com geproduceerde artikelen; dit met de bedoeling te inspireren en bedrijven te laten zien wat er in de wereld op communicatiegebied geproduceerd wordt.

White paper
Tijdens de bijeenkomst introduceerde Marco de nieuwe activiteit WhitePaperFactory.eu met als eerste de gratis te downloaden white paper: “Op het snijvlak van print en telecom.”

In een tijd waar de smartphone de nummer 1 positie heeft verworven als communicatiemiddel, zet deze white paper op een rij waar de kansen liggen voor het print en signbedrijf. Een achtergrondverhaal dat hier te downloaden is.

Content als referentie
Marco: “De smartphone is het centrum van ieders persoonlijke universum. Iedereen oriënteert zich op internet voordat hij een aankoop doet. Een belangrijk onderdeel van het salesproces is dan ook, de referentie van de gebruiker en het objectieve wetenschappelijk onderbouwde verhaal over technische- en marktontwikkelingen; daarom produceren en publiceren wij whitepapers en PRstory’s.”

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK