Uniek: poster met warmteafgifte

Bastiaan Roest heeft een concept ontwikkeld van een infrarood verwarmingselement, dat je in de vorm van een poster kunt ophangen.

Logo Invroheat

Oprichter en mede-eigenaar van Invroheat BV, Bastiaan Roest, presenteerde zich het afgelopen voorjaar aan de vijf Dragons tijdens het televisieprogramma ‘Dragons’ Den’. Dragons Den is een programma waarbij ondernemers hun idee en/of product kunnen pitchen aan vijf captains of industrie, die ter plekke besluiten te investeren en hoeveel. Met een bod van 1.000.000 euro is Bastiaan Roest de absolute ster van het programma met het hoogste bod ooit in de 19 jaar dat het programma uitgezonden wordt.

Oprolbare radiator werkelijk toepasbaar?

De oprolbare radiator, noemt hij het zelf. De posters zijn ongeveer een halve vierkante meter groot en hebben een capaciteit/verbruik van ongeveer 430 watt, wat voldoende is om een kamer van ongeveer
15 vierkante meter te verwarmen.

Poster Heather

De techniek met koolstof infrarood verwarmingsfolies is op zich niet nieuw. Karbonik levert in Nederland al verwarmingsfolies, infraroodpanelen en verwarmingsverf. Karbonik B.V. is een innovatieve onderneming die hoogwaardige verwarmingssystemen op basis van carbon levert. De ultradunne verwarmingsfolie en de warmtegevende verf Carbo e-Paint zijn twee van de innovatieve producten van Karbonik. De warmtefolie is snel en eenvoudig onder de vloerbedekking (parket, laminaat, tegels en tapijt) te installeren. De door de folie uitgezonden infrarode straling verwarmt vervolgens alle objecten in de ruimte.

Door de snelle reactietijd en de flexibiliteit van de posters kunnen ze worden ingezet als een soort ‘verwarmingseilandjes’.

inspiratiebron: Sign.nl

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK