Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Trends in visitekaartjes

BB160211 Visitekaartje hout - 1Ook visitekaartjes kennen modetrends. Zo ziet Brits ontwerpbureau Designhill vijf trends die gaan bepalen hoe ons visitekaartje er in 2016 uit ziet.

  1. Klassiek wit. In 2016 zullen visitekaartjes als basiskleur klassiek wit hebben als tegenwicht voor de vaak druk gekleurde kaartjes. Ook worden kaartjes dikker en zwaarder om ze onderscheidend te maken.
  2. Het gebruik van de achterkant neemt toe. Een blanco achterkant is verlies van ruimte. De achterkant wordt nu gevuld met logo en de kleur van het merk.
  3. Verschillende vormen. Het rechthoekige kaartje blijft wel in de meeste gevallen maar steeds meer kijken ontwerpers naar ronde vormen.
  4. Visuele aantrekkingskracht door gebruik te maken van gravure en te experimenteren met diverse materialen.
  5. Focus op kwaliteit. Er is een groei geweest in het gebruik van goedkope visitekaartjes. Nu zeggen de ontwerpers dat een kaartje dat kwaliteit uitstraalt aangeeft dat je als bedrijf het contact serieus neemt.

 

Er zijn overigens ook partijen die zeggen dat het visitekaartje steeds minder gebruikt wordt. Zeker als het persoonlijke contact na een afspraak plaatsvindt, dan is er al mailcontact geweest, dus dan is het visitekaartje overbodig, zo stelt men.

Een leuk voorbeeld van een bijzonder visitekaartje troffen we aan bij een Nederlands bedrijf, AK Media die kaartjes maakt van houtfineer. Dat straalt kwaliteit en milieubewustheid uit, zo is de boodschap er achter.

 

 

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Meer resultaat uit je website halen: 18 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK