Tomatendozen van tomatenplant

tomatenKarton voor tomatendozen waarin vezels van tomatenplanten zijn verwerkt. Niet alleen de inhoud (de tomaten), ook de verpakkingsdoos is dus van de tomatenplant gemaakt. Als dat niet milieuvriendelijk is?! Het is in ieder geval de winnaar van de Packaging Europe Sustainability Awards 2016 in de categorie biobased packaging. Het bedrijf Solidus Solutions heeft met andere bedrijven die actief zijn in het Westland de massief kartonnen tomatendozen bedacht. Voor de productie wordt daarnaast oud papier gebruikt. Bijzonder is dat voor 1 hectare tomaten ook precies 1 hectare tomatenplanten nodig zijn voor de verpakking van diezelfde tomaten.
Bron: grafischnieuws


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK