Terugblik Print Party #22

Een week geleden was de Print Party #22. Een kleine 150 grafici kwamen naar het hoofdkantoor van Canon in Den Bosch, vooral om te netwerken. Want dat was het hoofddoel van dit door GSOB Grafimediastudiegroep geïnitieerde evenement.

Voor het eerst – voor zover dit valt na te gaan – deden naast het KVGO en VKGO ook de grafische opleidings- en trainingsinstituten GOC en het Belgische VIGC gezamenlijk aan het netwerkevenement mee. Dat zorgde voor een breed grafisch draagvlak. GSOB-voorzitter Iwan In den Bosch noemde deze samenwerking: ‘Uniek’ en hoopt dat dit een constructief begin is van verdere krachtenbundeling van de grafische belangenorganisaties. Want: “Samen ben je sterker”, zei hij.

Print Party 22

Voorafgaand aan Print Party #22 hield GSOB de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Tijdens de jaarvergadering bedankte Iwan In den Bosch Canon Nederland en drukinktspecialist Hubergroup voor de sponsoring van Print Party #22 en hun loyaliteit aan het GSOB en haar leden. Hij gaf aan dat deze vorm van ondersteuning zeer welkom is voor de feestelijke programmering van netwerkactiviteiten tijdens het jubileumjaar. “Want het GSOB viert volgend jaar het 100-jarig bestaan en natuurlijk laten we deze historische mijlpaal van de studiegroep niet ongemerkt voorbij gaan”, beloofde hij.

De jaarvergadering liep geruisloos over in het netwerkevenement. Daar sloten vanuit Nederland en België andere grafische vakgenoten bij aan. Gastheer Canon beschikt daarvoor over faciliteiten met een perfecte ambiance. Ook de verzorging was tot in de puntjes verzorgd. Er werd dan ook, onder het genot van een hapje en een drankje, onbekommerd genetwerkt, en dat was precies wat de organisatie met dit branche brede evenement voor ogen had. Wat Iwan In den Bosch betreft, is het evenement Print Party in 2023 voor herhaling vatbaar. Al dan niet als onderdeel van de jubileumactiviteiten van de dan 100-jarige Grafimediastudiegroep GSOB.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK