Symbolische postzegel van ABN AMRO: post geen bankpas

Bijna één op de acht Nederlanders weet niet dat een bank nooit zal vragen om hun betaalpas per post te versturen. Dit blijkt uit het onderzoek “Hoe durf je het te vragen?!” van Ipsos I&O in opdracht van ABN AMRO. Om het bewustzijn te vergroten, brengen ze ook een symbolische postzegel uit. 

Abnamro Fraude Postzegel Visual 1 1

 “In de praktijk zien wij dat mensen steeds vaker gevraagd worden betaalpassen te versturen en dat is alarmerend. De betaalpas kan namelijk niet alleen misbruikt worden om betalingen te doen, maar is voor fraudeurs ook vaak de laatste stap om toegang te krijgen tot de online bankomgeving,” vertelt Kathelijne Swaak, Expert Lead Fraud Chain. Om deze vorm van fraude tegen te gaan, wil ABN AMRO het bewustzijn verhogen over verzoeken die banken nooit van hun klanten zullen vragen. Niet alleen door te vertellen dat banken sommige dingen nooit vragen, maar ook door uit te leggen waarom banken dat niet doen. Op die manier kunnen mensen zich beter wapenen tegen de tactieken van oplichters. Om mensen er op één van de laatst mogelijke momenten aan te helpen herinneren dat ze hun betaalpas nooit moeten opsturen, brengt ABN AMRO een speciale postzegel uit. Deze is ontwikkeld in samenwerking met STRAAT, het museum voor street art en graffiti, en ontworpen door de streetartist Astro.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK