Super Thursday voor Britse boekenmarkt

BB150820BoekenIts’s that time a year… #SuperThursday is here – zo twitterde de grootste boekendrukkerij St Ives Clays in Groot-Brittannië, dat meer dan 140 miljoen boeken per jaar drukt. Vandaag worden in Engeland en Ierland namelijk meer dan 400 boektitels uitgebracht, twee keer zoveel als normaal in een week. Het is dan ook Super Thursday voor de Britse boekenmarkt. Vanaf vandaag, in de aanloop naar Kerst, waarin een boekenomzet van 500 miljoen Britse pond wordt verwacht, zit de boekenverkoop traditiegetrouw in de lift. Vandaag doen 1.800 boekwinkels in Engeland en Ierland mee aan de 3-daagse campagne die zaterdag afsltuit met de Big Bookshop Parties.
Super Thursday is ontstaan nadat iemand uit de industrie opmerkte dat rond deze tijd jaarlijks altijd opeens meer boeken worden uitgebracht. Deze donderdag is een eigen leven gaan leiden, waarop in alle media extra aandacht voor het boek is. Zo brengt de BBC vanavond een show waarin een zitbank te zien is die is gemaakt van alle vandaag uitgebrachte titels.
Bron: PrintWeek

Lees ook:


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK