Social media onderzoek 2024: LinkedIn laat grootste groei zien

Naar zeggen van Newcom is het ‘Social media onderzoek’ het grootste onderzoek van Nederland naar het gebruik van Social Media. Het onderzoek wordt al ruim 10 jaar uitgevoerd wordt veel opgevraagd door marketeers, communicatiespecialisten en strategen. De laatste editie verscheen eind februari van dit jaar.

Screenshot
Screenshot

LinkedIn is de grote winnaar met half miljoen nieuwe gebruikers (+10%), ook X deed het goed, die uit het as herrijst in het social media landschap. Met 125.000 nieuwe volgers aan zijn zijde, maakt X een opmerkelijke comeback.

Hoe het onderzoek de cijfers voor ‘geheel’ 2024 samenstelde is onduidelijk

WhatsApp, Facebook en Youtube, groeien niet of nauwelijks. Van de kleinere platform groeit TikTok met 6% naar 4,3 miljoen gebruikers. Overigens wordt X ook gezien als een ‘klein’ platform met 3,2 miljoen gebruikers. Het totale rapport is gratis te downloaden.

Lees verder bij Afix

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK