Shoeby winnaar Folder Vakprijs 2018

Tijdens het BBR Congres over brievenbusreclame in de Westergasfabriek in Amsterdam, is Shoeby uitgeroepen tot winnaar van ‘de Folder Vakprijs 2018’. Ook de winnaar van ‘de Runner Up Prijs 2018’, de prijs voor het meest veelbelovende, nieuwe folderinitiatief in Nederland, werd bekendgemaakt. Die prijs ging naar ‘Flying Tiger’. De Oeuvreprijs, voor het langdurig realiseren van kwalitatief hoogstaande en innovatieve folderproducties, werd uitgereikt aan Intratuin.

Bekroning
Juryvoorzitter Charles Borremans van Goud Uberconnected: ‘De winnaar van de Folder Vakprijs 2018 heeft zich in 37 jaar opgewerkt en staande weten te houden in de Nederlandse markt, die zich in de afgelopen decennia heeft gekenmerkt door de opkomst van grote internationaal opererende ketens, met een hoge omloopsnelheid van het assortiment en grote marketingcommunicatiebudgetten. Wat op 70 vierkante meter in 1981 begon, is inmiddels uitgegroeid tot ongeveer 230 winkels en een eigen webshop. Er volgden nominaties en prijzen voor beste winkelketen en webshop van Nederland, en nu dus bekroning voor de folder, die eigenzinnig, smaakvol en modisch is. De folder van Shoeby is een eigen creatie, die twee keer per jaar wordt verspreidt, zowel via huis-aan-huisverspreiding, alsook als Direct Mail, naar klanten die in de uitgebreide database aan bepaalde kenmerken voldoen.’

Go local
Het BBR Congres beleefde haar 22e editie, en richt zich op ongeadresseerd reclamedrukwerk in een online tijdperk. Er kwamen bijna 200 congresgangers op af. Daaronder vertegenwoordigers van (landelijke) winkelketens, retailmerken, drukkers, verspreiders, mediabureaus en andere professionals. Dit jaar stond het congres, mede door de JA/JA stickeractie van de Gemeente Amsterdam, in het teken van alternatieven om de consument te bereiken. Zo vertelde Juul Paradijs, ex hoofdredacteur De Telegraaf, over City.Amsterdam, over een nieuw huis-aan-huis 2.0 initiatief, in samenwerking met grote retailers. Ook Jan van Dun, algemeen directeur Local Media van De Persgroep, stond met een vergelijkbare tegenaanval op de JA/JA-sticker op het podium. Hij vertelde over de transitie van de krantendrukker naar een uitgever met meerdere offline en online kanalen, en de mogelijkheid voor retailers om hun folders hier een rol te laten spelen. ‘ Go local’, was zijn boodschap.

Het juryrapport van de folder vakjury en een beeldimpressie van het BBR staan op: www.brievenbusreclame.nl.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK