SCREEN lanceert PlateRite Ultima 40000N serie thermische CtP-systemen

SCREEN lanceert de PlateRite Ultima 40000N-serie thermische CtP-systemen voor 40 A4-formaat pagina’s, voor het verwerken van standaard en procesloze platen.

Met de geavanceerde GLV-koppen leveren ze een uitstekende output van maximaal 35 platen per uur.1 De serie zal volgens planning in juli van dit jaar wereldwijd op de markt komen. De laatste jaren dringt de branche steeds meer aan op de invoering van CtP-systemen voor zeer groot formaat (VLF) die niet alleen een hoge belichtingskwaliteit bieden, maar ook een hogere productiviteit, waardoor een groter aantal opdrachten kan worden verwerkt. Als antwoord op deze behoeften heeft SCREEN GA de PlateRite Ultima 40000N serie ontwikkeld.

Screen Ctp 40000n

Beide PlateRite Ultima 40000N modellen zijn uitgerust met de nieuwste GLV belichtingskoppen. Deze koppen werken met SCREEN GA’s eigen klemtechnologieën en auto-balance mechanisme om een stabiele, hogesnelheidsbelichting met topkwaliteit te garanderen. Het assortiment omvat momenteel de ZS- en
ZT-modellen, zodat drukkerijen het geschikte type kunnen kiezen voor hun productievolumes.

Terwijl de ZS is uitgerust met één laserdiodekop met 1.024 kanalen, waarmee een uitvoer van 24 platen per uur mogelijk is,1 beschikt de ZT over twee van deze koppen, waarmee een doorvoer van maximaal 35 platen per uur mogelijk is.1 Beide systemen kunnen afzonderlijke platen met afmetingen tot 2.280 x 1.600 mm verwerken en kunnen ook worden geladen met twee platen met afmetingen tot 1.060 x 1.600 mm.

Deze platen omvatten verschillende procesloze types die door grote fabrikanten worden geleverd. Aangezien procesloze platen niet de chemicaliën vereisen die normaal in de verwerkers worden gebruikt na blootstelling, vormen ze een milieuvriendelijkere optie en helpen ze ook het energieverbruik en de werklast van de operator te verminderen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK