Rotagraphic wordt distributeur van Highcon

BB160822 Highcon greetingcardRotagraphic maakt bekend dat zij het distributeurschap voor digitale ril- en stansmachines van Highcon hebben verworven.

Highcon was één van de absolute blikvangers van drupa 2016; met een spectaculaire show werden de vele mogelijkheden en voordelen van digitaal rillen en stansen getoond. Als eerste fabrikant maakt Highcon het mogelijk om dit proces van zowel rillen én stansen vrijwel volledig digitaal uit te voeren en realiseert hiermee een revolutie in de nabewerking.

De machines van Highcon maken gebruik van het gepatenteerde DART systeem om digitaal rillijnen te produceren die last minute nog gewijzigd kunnen worden. Vervolgens brengen krachtige lasers met hoge snelheid slit, snij en stanslijnen aan in het drukwerk. De technologie van Highcon is ondertussen bewezen technologie en zorgt voor een perfect eindresultaat, tot wel 5.000 B1 vellen per uur.

Jacco de Vries van Rotagraphic; “met de technologie van Highcon geven we drukkers nu de kans om hun productieproces vergaand te optimaliseren; insteltijden worden hiermee geminimaliseerd en bovendien is nu ook VDS mogelijk; Stansen met Variabele Data.”

Wim Koning van Highcon: “Kleine oplagen verpakkingen tot 10.000 B-1 vel zijn nu sneller én goedkoper te verwerken en kunnen worden voorzien van creatieve bewerkingen die met een traditioneel stansmes onmogelijk zijn.”

Ter introductie van de Highcon techniek is er 26 september aanstaande een live event in Houten waar geïnteresseerden via een live-stream een demonstratie van de techniek vanuit Engeland kunnen bijwonen. Tevens zullen er tal van inspirerende en uitdagende modellen van vouwkarton aanwezig zijn.

Aanmelden kan via email: jacco@rotagraphic.nl.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK