Ricoh gaat samenwerking aan met EFI® VUTEk™ en neemt flatbedsystemen op in productportfolio

vutektx3250rsm_bigRicoh bevestigde vandaag dat het de groeiende markt voor flatbed signtoepassingen betreedt met grootformaatsystemen van EFI VUTEk. Hiermee bouwt het voort op het succes van haar productportfolio van grootformaat printoplossingen. Tadashi Furushima (Corporate Vice President Business Solutions Group van Ricoh Co Ltd) en Frank Mallozzi (Senior Vice President Worldwide Sales and Marketing bij EFI) hebben vandaag officieel de overeenkomst op Ricoh’s stand op drupa ondertekend. Naar aanleiding van deze overeenkomst zal Ricoh grootformaat printsystemen uit het EFI-productportfolio gaan aanbieden.
Met het oog op beschikbaarheid zal de wereldwijde overeenkomst van start gaan in Europa en Latijns-Amerika. Noord-Amerika en Azië-Pacific volgen. De deal focust op de printoplossingen die het best passen bij de behoeften van Ricohklanten.

De nieuwe UV-flatbedsystemen zullen de roll-to-roll AR-latexprinters van de Ricoh Pro™ L4100-serie in Ricoh’s aanbod versterken om klanten nog meer flexibiliteit te bieden en kansen te bieden in de grafimedia- en signmarkt. Van hybride flatbed en roll to-roll grootformaat tot rotatief, losblad, software en consultancydiensten: klanten vinden het nu allemaal bij Ricoh, waar ze kunnen kiezen uit een uitgebreid productportfolio van complementaire producten.

Een logische stap
Sander Sondaal, Directeur Production Printing bij Ricoh Nederland zegt: “Dit is een logische stap voor Ricoh om twee redenen. We werken al lang samen met EFI: de EFI Fiery is een digitale front-end voor onze losblad productiesystemen. Daarnaast hebben we al een succesvol roll to roll grootformaat aanbod in ons productportfolio. De uitbreiding met UV-flatbedsystemen vergroot de mogelijkheden voor de grafimedia- en signmarkt waarmee we optimaal inspelen op marktbehoeften.

Een van de VUTEk-flatbedsystemen is de zeer populaire EFI H1625 hybride LED UV-flatbedsysteem, die vier kleuren plus wit biedt en de mogelijkheid om meerdere lagen in één doorgang te printen. Deze is ook uitgerust met grijstinttechnologie voor acht grijsniveaus met variabele druppelgroottes. En dankzij de mogelijkheid om snel te switchen tussen stijve en flexibele materialen helpt deze 1,65 m brede printer om een optimale operationele efficiëntie te realiseren.

“Een enorm voordeel is de LED-inktdroging met EFI’s Cool Cure-technologie”, zegt Sondaal. “De lagere droogtemperaturen maken het mogelijk om te printen op dunnere substraten, waardoor klanten besparen op materiaal-, verzend- en energiekosten. Het feit dat dit een van de meest milieuvriendelijke flatbedsystemen is in de markt, zal volgens ons een belangrijk criterium zijn voor klanten bij het nemen van investeringsbeslissingen.”

Sondaal voegt toe: “Deze betaalbare, hybride grootformaatsystemen zullen voor veel grafimediaondernemers de perfecte aanvulling zijn op hun mogelijkheden voor traditioneel print- en drukwerk. Met deze overeenkomst versterkt Ricoh opnieuw haar commitment om grafimediabedrijven te ondersteunen hun dienstverlening verder uit te breiden”

Om met eigen ogen te kunnen zien welke creatieve toepassingen deze flatbedsystemen mogelijk maken, kunnen bezoekers op de Ricoh stand op drupa in Düsseldorf een applicatiewand vol toepassingen bekijken.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK