Renew the Book Award viert vernieuwing in boekensector

Renew the Book is het innovatieprogramma van het boekenvak. Na eerdere succesvolle edities waar de focus lag op nieuwe concepten, slaat de juryprijs in de vijfde editie een andere weg in. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt aan de beste gerealiseerde vernieuwing van de afgelopen drie jaar binnen het boekenvak.

Martin Voigt, Program Director: “Het boekenvak heeft het imago van een conservatieve markt. Maar niets is minder waar: er zijn veel initiatieven die op zoek zijn naar nieuwe manieren van lezen, selectie, community vorming, lezersinteractie, combineren van nieuwe technologieën en tekst, nieuwe verdienmodellen. Alleen zijn die initiatieven niet altijd goed zichtbaar. Deze nieuwste editie van Renew the Book biedt juist een platform voor al die vernieuwende initiatieven. Vernieuwingen zijn noodzakelijk, omdat het boekenvak zich moet verhouden tot een veranderende wereld: consumentengedrag is minder voorspelbaar, de oriëntatie op titels verandert, tijd wordt schaars en de samenstelling van Nederland is diverser dan ooit. Renew the Book biedt ruimte voor ontdekking en inspiratie.”

Renew The Book

Renew the Book is op zoek naar initiatieven en producten die gezorgd hebben voor een positieve en blijvende vernieuwing in de algemene boekenindustrie. Concrete vernieuwing kunnen worden ingezonden op het gebied van inhoud, product, marketing, distributie, doelgroep, digitalisatie, proces, data(toepassing) of businessmodel. Belangrijke voorwaarde is dat de genomineerde vernieuwing al in enige mate moet zijn toegepast. De initiatieven kunnen op www.renewthebook.com worden ingezonden door de deelnemers zelf, maar ook door vakgenoten. De winnaar wordt bekend gemaakt op 27 juni 2024 tijdens het Renew the Book – Innovation event in Pakhuis de Zwijger, te Amsterdam.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK