#9/11: Book on Demand op drupa 2004 versus ‘PDF in Book Out’ op Drupa 2016

Geranium 9Book on Demand was het kern thema van drupa 2004. Met beloftes van supersnelle levertijden en het kapitaliseren van content door het onbeperkt herdrukken ervan scoorden fabrikanten van digitale print systemen een vloed van orders. Een veelvoud van afdruktechnieken werd gebruikt om uitgevers te verlossen van magazijnen vol slecht verkoopbare boeken. Inkjet, liquid toner en toner afdruktechnieken konden nu meer papiersoorten bedrukken en ook nog tegen lagere kosten en met hogere snelheden. Hand in hand met deze afdruk-technische ontwikkelingen gingen de razend snelle ontwikkelingen in de software om book on demand systemen aan te sturen. Networking, de andere trend van drupa 2004, zorgde ervoor dat de eerste applicatie van web2print verschenen en workflow systemen die van bestelling tot verzending de productie van een boek konden automatiseren. Het resultaat van die ontwikkelingen kun je zien op drupa 2016 waar het thema van Muller Martini ‘PDF in Book Out’ aangeeft hoe ver we gekomen zijn in Book on Demand.

Lees in #9 van onze Drupa Achter de Geraniums Serie wat de stormachtige ontwikkeling van Book on Demand is geweest en wat de toekomst is van dit nog steeds groeiend marktsegment.


 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK