Putdeksel geknipt voor T-shirt

Drie dames met verfroller en een t-shirt rollen/smeren de putdeksels van Nijmegen in met verf en, na het aandrukken met de deegroller, is het resultaat een pracht afdruk van de put op het shirt. Een hype en tevens briljant, vinden een aantal omstanders. Marieke Noort, Jeanne Verbruggen en Christine Wevers, van zeefdrukwerkplaats A29, zagen een YouTube-filmpje uit Berlijn, welke zich razendsnel verspreidde. Dat vonden ze grappig en zijn geïnspireerd geraakt. Ze wilden het wel eens proberen.

Het filmpje verspreidt zich razendsnel op social media. We vonden dit ook wel grappig, dus wilden we dit ook eens proberen’’, zegt Noort. Inmiddels gebeurt het ‘putdekselprinten’ ook op meer plaatsen, zoals: in Parijs, Brussel en Madrid.

In Nijmegen gaan de drie vooral op de meest aparte putdeksels af. “Als je daar op let, bieden de straten van Nijmegen je putdeksels met echt bijzondere souvenirs. Je ziet veel aparte elementjes in putdeksels’’, zegt Noort.

De komende tijd willen de zeefdrukkers vaker de straat op gaan om t-shirts te beprinten. Ook met tassen en ander textiel willen ze mogelijk de putten afgaan. Het plan is, de shirts ook incidenteel te verkopen. Of daar markt voor is? Voorbijganger, een man van 23, denkt van wel. “Ik zou er wel een willen. Het ziet er nogal industrieel uit en daar houd ik wel van.’’

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK