PRstory: Streling voor het oog


collage-link-7

Nieuwe markten voor textielontwerper met Roland

Het Oostenrijkse ontwerpbureau van stoffen designs, Link7, heeft een lange historie in het ontwerpen en produceren van stoffen voor wand- en meubelbekledingen. Met de aanschaf van de Texart Roland XT-640 kan het bedrijf nieuwe wegen in slaan.

Mede-eigenaar van Link7 is Jürgen Schmid. Hij is twintig jaar geleden begonnen en was één van de eersten die in Oostenrijk textiel digitaal ging bedrukken.

Design komt eerst

Het ontwerp staat centraal bij Link7. Schmid: “We hebben een eigen designstudio. We zijn een kleine firma met 12 medewerkers en daarvan is de helft creatief bezig. Dat is heel ongebruikelijk want de meeste printbedrijven kopen de creativiteit extern in. Bij ons is de combinatie van creativiteit en productiviteit in huis juist onze kracht. ”Het ontwerpen van de motieven gaat nog volledig met de hand. De designs worden met vakmanschap getekend, geschilderd waarna de ontwerpers met handzeefdruk technieken de proeven maken. “Het doel is een hoogwaardige optische ervaring te creëren,” zegt Schmid, “een echte streling voor het oog.”

bild_02

Belangen zijn groot

De klanten van Link7 zijn zogeheten textiel editors. Bedrijven die met de ontwerpen en de stoffen aan de slag gaan om die te verwerken in bijvoorbeeld behang maar ook de kussens van banken en gordijnen. De collectie die dit soort bedrijven ontwerpt wordt geleverd aan interieurinrichters.

Schmid: “het was niet zo eenvoudig om in het begin tussen de grote namen te komen. De klanten waren heel voorzichtig. Een uitgever maakt een collectie die vier tot vijf jaar op de markt blijft. Die producten moeten vervolgens die periode na geproduceerd worden en leverbaar blijven. Het is een enorme investering om een collectie op de markt te brengen. Hij wil dan ook een zekerheid hebben dat de leverancier blijft bestaan en een constante kwaliteit produceert. Het geeft maar aan dat de belangen heel groot zijn waar het gaat om de constante kwaliteit.”

bild_06

Brandvertragend

Link7 is een ontwerp gedreven producent die met een groot aantal verschillende textiel soorten werkt. Onlangs startte Link7 met opdrachten voor de projectenmarkt. Als er stoffen geleverd moeten worden voor de interieur inrichting van een hotelketen is één van de belangrijkste eisen dat het brandwerend moet zijn. Dat kan met bepaalde kunststoffen zoals Trivera CS die brandvertragend werkt. Met de nieuwe Roland XT-640 kunnen ze nu stoffen bedrukken die aan de brandvertragende eisen voldoet en waar de kwaliteit en betrouwbaarheid op hetzelfde hoge niveau blijft.

Kleurecht

De Roland Texart XT-640 werd speciaal ontwikkeld voor sublimatie-transfer printing en levert een uitstekende productiviteit, een buitengewone printkwaliteit en een bewezen betrouwbaarheid, dankzij zijn exclusieve printtechnologie en daar heeft Schmid voor gekozen. “Wij zijn positief verrast over de kwaliteit, de kleuren komen er hetzelfde uit als bij digitale bedrukking op andere stoffen zodat we met dezelfde designs onze markt aanmerkelijk kunnen vergroten. De natuurlijke materialen gedragen zich tenslotte heel anders dan de synthetische materialen.”

bild_02-1

Hoge eisen

Bij de keuze voor Roland als leverancier is Link7 voorzichtig te werk gegaan. Het bedrijf stelt hoge eisen aan de kwaliteit. Het was dealer VDOT in Köflach die adviseerde de industriële sublimatie printer XT-640 aan te schaffen. Na een uitgebreide test en een bezoek aan de ITMA in Milaan werd de beslissing genomen. “Wij hadden het gevoel dat het een technisch goed uit ontwikkelde machine is die aan onze kwaliteitseis zou voldoen. Daarin zijn we in de praktijk zeker niet teleurgesteld”.

product_image_texart_xt-640

Tuinmeubelen

De aankoop van de Roland machine opent nu ook andere nieuwe markten voor Link7. Eerste testen met materialen voor outdoor gebruik openen de deur naar totaal nieuwe markten. Zo levert Link7 nu stoffen voor exclusieve bekleding van loungebanken in tuinen en op terrassen. De toegepaste materialen zijn lichtecht en uitstekend te bedrukken met de XT-640.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK