PRstory: Elke opdracht is persoonlijk voor Free-D-Sign

Het Noord-Hollandse signbedrijf Free-D-Sign in Warmenhuizen is een specialist in binnen- en buitenreclame met als motto: “Wij maken van elke opdracht maatwerk”. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij deze fabrikant. Om die reden investeerde de signmaker onlangs in een tweede Mimaki productieprinter, de JV300-160.

 

Korte lijnen

Eigenaar van Free-D-Sign is Raymond Zutt. “Ik kom uit een ondernemersnest en ben gewoon op mijn zolderkamer begonnen. Nu zijn we 17 jaar verder, werken hier tien medewerkers en groeien we nog steeds ieder jaar.” Free-D-Sign heeft een regionale functie en besteedt zo weinig mogelijk uit. “We hebben vormgeving, productie en montage in eigen huis. Dat maakt ons op zich bijzonder. We werken met korte lijnen en leveren een constante kwaliteit.” Het klantenbestand is heel breed. Het bedrijf beplakt auto’s, gevels en levert alle mogelijke soorten reclame-uitingen. Het bedrijf maakt regelmatig ontwerpen voor klanten, maar niet altijd. Ook reclamebureaus weten de weg naar de Noord-Hollandse signmaker te vinden. “Het maakt het klantenbestand heel divers wat de kwetsbaarheid vermindert”, zo geeft Raymond aan.

Betrouwbaar

Om de gevraagde kwaliteit waar te maken, investeerde Free-D-Sign onlangs in een tweede Mimaki JV300-160 productieprinter, die werd geleverd door Igepa. André Geuke is accountmanager bij deze dealer: “deze printer is nu twee jaar op de markt. Je ziet echt dat dit de laatste stand van de techniek is met acht kleuren en een groot kleurbereik.” Dat laatste is belangrijk voor deze Noord-Hollandse signmaker. “Nu zijn alle uitingen fullcolour. Je ziet steeds minder snijfolies. De prints blijven kleurecht, het ziet er altijd goed uit.” De printers draaien ook vaak ‘s-avonds als er niemand is. André: ”dat is een heel groot voordeel van de Mimaki die hier staat. De printers hebben een heel betrouwbaar op- en afrolsysteem.”

 

Persoonlijk

Het is de dealer die een grote rol speelde bij de aanschaf van de printers. André: “ik ken Raymond vanaf het begin dat hij zijn eerste snijplotter kocht, en dat contact is zo goed dat hij zich laat adviseren als het gaat om nieuwe productiemiddelen.” Raymond: “voor mij is de persoonlijke relatie met leveranciers heel belangrijk. Ik werk met een vast netwerk van bedrijven die aan onze (hoge) eisen kunnen voldoen.”

Creativiteit

De kracht van Raymond is zijn creativiteit. Daarmee weet hij klanten voor zich te winnen. “De markt groeit nog steeds en wij groeien mee,” zegt hij. “Je ziet dat bedrijven geen genoegen meer nemen met een sticker op de auto. De uitstraling – ook aan gevels – wordt steeds kleurrijker en professioneler. Dat zie je steeds meer terug in het interieur van bedrijven waar steeds vaker print gebruikt wordt. Het bedrijfspand wordt steeds vaker reclame- drager; ook van binnen.” In het pand van Free-D-Sign is die gedachte terug te vinden. De deuren zijn beplakt en buiten wisselt het bedrijf regelmatig van uitstraling.

Kwaliteit en snelheid

“Wij hebben gekozen voor de Mimaki printer vanwege de kwaliteit en snelheid”, zegt Raymond. “Het is misschien niet de goedkoopste machine, maar dat zijn we zelf ook niet naar onze klanten. Kwaliteit en snelheid is voor ons heel belangrijk, dat onderscheidt ons van andere bedrijven en daar past de Mimaki printer uitstekend bij.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK